La campanya pel dret d'accedir als establiments amb gossos pigall és un èxit entre el comerç però no entre els restauradors

Només 3 restaurants de la ciutat s'han adherit a la campanya

Societat

Publicat el 7/mar/06 per Marc Texidó

L'ajuntament i la Taula de persones amb discapacitat fan una valoració positiva de la campanya per difondre el dret de les persones amb ceguesa a accedir als establiments amb els seus gossos pigall, engegada fa dos anys, ja que ha servit per donar a conèixer algunes de les situacions que pateixen les persones amb ceguesa. Tot i que la campanya ha tingut molt bona acollida entre els comerços, els seus responsables lamenten però el poc èxit que ha tingut la proposta dins el sector de la restauració.

La regidoria de Sanitat i Serveis Socials va engegar fa dos anys una campanya de sensibilització dins del Pla d'Actuació per a les persones amb discapacitat, per tal de difondre els drets de les persones amb ceguesa a accedir als establiments amb els seus gossos pigall.

El regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, ha fet una valoració positiva dels dos anys de funcionament de la campanya, ja que s'han superat els objectius establerts, que passaven principalment per explicar a la població les problemàtiques amb què es troba aquest col·lectiu i també els seus drets. Escoltem Enric Tomàs.



Tomàs ha lamentat però que la iniciativa no hagi arribat a tots els restaurants de la ciutat, ja que finalment només han estat tres els que s'han adherit a la campanya. En el mateix sentit s'ha expressat Teresa Giménez, participant a la Taula per a persones amb discapacitat i treballadora de l'Ajuntament que ha aprofitat per fer una crida als restaurants perquè s'hi adhereixin.



Recordem que per dur a terme la campanya l'Ajuntament va enviar un total de 1.200 cartes a establiments comercials i d'oci de la nostra ciutat, explicant les característiques dels gossos pigall i citant la llei que garanteix l'accés de persones amb ceguesa acompanyades dels gossos guia.