L'alcalde de Castellbisbal creu que l'espai escollit per fer l'hospital no és el més ben comunicat

Joan Playà celebra que s'hagi pres una decisió però creu que altres propostes estaven més ben comunicades

Societat

Publicat el 4/abr/06 per Ester Castanyer

L'alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, considera que els terrenys escollits per fer el futur hospital de referència, a tocar del barri de Ca n'Oriol de Rubí, no són els que estan més ben comunicats. Tot i celebrar que el govern català hagi pres finalment una decisió, Playà considera que hi havia altres opcions tant a Rubí com a Sant Cugat més ben comunicades per mitjà de transport públic i lamenta que al llarg d'aquest procés les formes no hagin estat sempre les correctes.

Joan Playà ha explicat, en declaracions a Ràdio Sant Cugat, que des d'un principi el seu municipi ha intentat evitar la polèmica sobre la ubicació del futur hospital i ha remarcat que el més important és que s'hagi pres una decisió i s'avanci cap a aquest projecte.

Tot i això, l'alcalde de Castellbisbal ha volgut deixar clar que l'emplaçament escollit no és, des del seu punt de vista, 'la millor alternativa' ja que està menys ben comunicat per mitjà de transport públic que altres de les propostes que hi havia sobre la taula. Així ho ha dit en declaracions al magazine 'Sant Cugat a Fons'.

Joan Playà

Els terrenys que va oferir Sant Cugat, molt a prop de l'HGC, els vèiem més favorables. Després Rubí va presentar una segona alternativa molt a prop, i a nosaltres ens era igual perquè els dos estaven ben comunicats. Però al final el que s'ha decidit està una mica menys ben comunicat

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Playà, 'Alternativa per Castellbisbal', també ha subratllat que, des del primer moment aquest municipi ha quedat fora del procés per buscar terrenys, ja que en cap moment se'ls hi ha demanat des de la conselleria que fessin una proposta. L'alcalde ha reconegut que, per número d'habitants, és més lògic que l'hospital es faci a Rubí o Sant Cugat, però que en tot cas, les formes no han estat sempre les més correctes.

Joan Playà

La consellera va demanar a Sant Cugat i Rubí que disposessin de terrenys, però a Castellbisbal mai ens han demanat que féssim una opció. Nosaltres vam entendre que pel volum de població havia d'estar en un d'aquests municipis, però des del principi se'ns va deixar fora

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Recordem que, després d'una setmana d'especulacions, la conselleria de Salut va fer públic el passat divendres que l'hospital de referència de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal es construirà en uns terrenys municipals cedits per l'ajuntament rubinenc, entre Ca n'Oriol i Can Sant Joan.