Baltasar Porcel participa en un cicle de conferències d'homenatge a Josep Pla

Societat

Publicat el 14/abr/06 per Redacció

L'escriptor resident a Sant Cugat, Baltasar Porcel, coordinarà i participarà del 18 al 27 d'abril en un cicle de conferències en homenatge a Josep Pla, en el 25è aniversari de la seva mort. L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, també intervindran en el cicle organitzat per l'Obra Social 'La Caixa'.

L'objectiu d'aquest cicle, que se celebrarà al CaixaForum, és donar a conèixer l'obra de Josep Pla a tots els públics, superant les barreres dels cercles més acadèmics on sovint ha quedat tancat. Amb aquesta voluntat, s'han buscat conferenciants que siguin personatges públics procedents d'àmbits diversos i que puguin aportar diferents punts de vista d'aquest escriptor empordanès.

D'aquesta manera, el cicle 'Memorial Josep Pla (1897-1981)' arrancarà aquest dimarts, 18 d'abril, amb una conferència de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol titulada 'Josep Pla, escriptor d'un país'. El dia 20 d'abril, serà el torn de l'escriptor resident a Sant Cugat, Baltasar Porcel, que és el coordinador del cicle i que oferirà una xerrada que portarà per títol 'Anar i venir amb Josep Pla'.

La iniciativa continuarà amb el crític literari i editor Josep Maria Castellet, amb la conferència 'Josep Pla, creador', el dia 25 d'abril, i finalment amb el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, que clourà el cicle amb la ponència 'El Girona el facin groc: Josep Pla, literatura i paisatge', el dia 27 d'abril.