ASDI celebra el 25è aniversari amb l'objectiu de fer el relleu generacional i captar més voluntaris

Societat

Publicat el 3/mai/06 per C Cullell / M Herrada

L'Associació Pro Disminuïts Físics i Psíquics, ASDI, celebra els seus 25 anys amb el repte del relleu generacional. L'associació arriba al quart de segle amb més de la meitat dels seus membres majors d'edat i un dèficit de voluntaris per ajudar i assistir en les activitats que s'organiten. El 10 de juny, ASDI organitzarà una festa de portes obertes i diverses activitats per celebrar l'aniversari.

Una xerrada i un espectacle dels Marxosos del Vallès han donat el tret de sortida als actes de celebració, que s'allargaran durant tot l'any. El 10 de juny es farà una festa de portes obertes, on es podran veure fotografies de la història de l'entitat. ASDI convidarà a l'acte tots els alcaldes i regidors dels últims 25 anys i també celebrarà una trobada d'antics i actuals monitors i col·laboradors.

Ara per ara, la prioritat d'ASDI és fer el relleu generacional i que les famílies santcugatenques que tinguin fills amb alguna discapacitat s'apropin a l'entitat sense por. La presidenta d'ASDI, Enriqueta Guarch, considera que l'entitat corre el risc d'envellir-se.

Enriqueta Guarch

Els nois d'ara van començar amb 6 anys i ara en tenen més de 30. ASDI es fa vell. Els petits no s'acosten, pensen que només tenim nois grans.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Des d'ASDI també fan una crida als joves santcugatencs perquè es vinculin a l'entitat i es facin monitors voluntaris.

Una de les membres de la junta, Mercè Martínez, assegura que ASDI està molt arrelada a Sant Cugat i permet a les famílies santcugatenques amb fills discapacitats rebre atenció sense desplaçar-se.

Mercè Martínez

No volem que els nois s'hagin de desplaçar a altres ciutats. Volem fer les activitats al nucli on vivim.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els actes del 25è aniversari d'ASDI es completaran amb una festa de cuines ètniques, al setembre, i dues xerrades sobre dietètica i sexualitat. També es vol fer un calendari amb fotos de Pere Formiguera i un llibre dels 25 anys d'història de l'entitat.