L'alcalde atribueix l'estancament de la població el 2005 a l'acabament dels barris en construcció en els darrers anys

Societat

Publicat el 16/mai/06 per Miquel Herrada

L'alcalde ha atribuït l'estancament de la població que demostra el padró municipal del 2005 a la finalització dels barris en construcció en els darrers anys, com Torre Blanca, el Parc Central i Coll Favà. Lluís Recoder augura que d'aquí a dos anys tornarà el creixement sostingut, amb el desenvolupament de Vullpalleres i el Turó de Can Mates, i afegeix que aquest estancament temporal va bé perquè el municipi 'pugui respirar'.

Recoder atribueix la pèrdua de 98 habitants que es desprèn de la comparació entre els padrons del 2004 i el 2005 a un fet 'anecdòtic', atribuïble als processos de depuració que es fan periòdicament al padró municipal. Tot i així, l'alcalde reconeix un 'estancament' en el creixement de població registrat al llarg dels últims anys a Sant Cugat. Segons Lluís Recoder, aquest fenomen respon a l'acabament dels barris que estaven en construcció fins fa ben poc.

Lluís Recoder

Els creixements dels nous barris ja s'han acabat. Parlo del Parc Central, Coll Favà, Can Magí, Torre Blanca o Can Cabassa. Ara ens hem de preparar perquè d'aquí a 2 anys tornarem a tenir un creixement sostingut.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Lluís Recoder diu que aquest estancament li convé a la ciutat per respirar, abans de reiniciar el creixement de població sostingut que portarà el desenvolupament dels nous barris del Turó de Can Mates i Vullpalleres.

Lluís Recoder

Ens va molt bé, perquè així podem respirar. El PGM ens mana el creixement, però quan més a poc a poc millor. Podem equipar la ciutat millor, integrar els nous residents i preservar la identitat. Els creixements sobtats ens distorsionen.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Segons les dades del padró municipal del 2005, Sant Cugat té 73.341 habitants.