Entren en funcionament les dues ambulàncies per a urgències que donaran servei a Sant Cugat les 24 hores del dia

Societat

Publicat el 5/jul/06 per Miquel Herrada

Ja han entrat en funcionament les dues noves ambulàncies que es dedicaran exclusivament a l'atenció d'emergències a Sant Cugat. El reforç s'emmarca en el nou model de transport sanitari urgent instaurat per la Generalitat, que separa l'atenció d'emergències dels transports programats. El regidor de Sanitat, Enric Tomàs, espera que aquesta mesura millori el servei i serveixi per reduir els temps d'espera de les ambulàncies.

Al conjunt de la regió sanitària de Terrassa, en la qual s'inscriu Sant Cugat, hi haurà 7 ambulàncies de suport vital bàsic que donaran servei tot el dia i 4 més que estaran en servei 12 hores al dia. Dues d'aquestes unitats, gestionades per l'empresa Egara, estaran ubicades permanentment a la nostra ciutat i es dedicaran exclusivament a atendre emergències. Fins ara, en canvi, els vehicles disponibles combinaven les urgències amb el transport programat de pacients.

Aquesta és una de les principals novetats en el model de transport sanitari, tal i com ha remarcat el regidor de Sanitat de l'Ajuntament de Sant Cugat, Enric Tomàs.

Enric Tomàs

Hi ha una separació total entre les emergències i el transport sanitari programat. La gestió estarà totalment centralitzada al 061 i en cas de saturació podran venir recursos d'altres sectors.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Tomàs espera que la nova organització del transport d'emergències a Catalunya, i en concret a la regió sanitària de Terrassa, comportarà millores en el servei i subratlla que ara es destinen més recursos. De tota manera, el regidor de Sanitat ha dit que encara és massa d'hora per fer valoracions.

Enric Tomàs

Esperem que el servei funcioni bé. El canvi ha de ser per millorar. De fet, s'han augmentat els recursos.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A la regió sanitària de Terrassa hi haurà també dues unitats de suport vital avançat, medicalitzades, que es desplaçaran en funció de les necessitats, i dos vehicles més de reforç durant els mesos d'hivern.

La setmana passada, l'alcalde de Sant Cugat i el regidor de Sanitat es van reunir amb responsables de l'empresa concessionària del transport d'emergències, Egara, per tal de coordinar el servei a la nostra ciutat.