L'Ajuntament edita diverses recomanacions per evitar un cop de calor

Societat

Publicat el 12/jul/06 per Nuria Alcalá

Beure molta aigua, evitar exposar-se molta estona al sol i informar-se bé són les principals recomanacions de fa l'àrea de Sanitat de l'Ajuntament per minimitzar els efectes negatius de les altes temperatures. La gent gran i els nadons són les persones més vulnerables als cops de calor i, per tant, són els col·lectius que han d'extremar les precaucions.

Els consells que ha fet arribar a la població l'Ajuntament van adreçats a totes les persones en general, però especialment a les més vulnerables, com poden ser els majors de 75 anys, els nadons, les persones que pateixen malalties cròniques -tant físiques com psíquiques-, alguna discapacitat o que prenen una medicació especial.

El regidor de Sanitat, Enric Tomàs, assegura que es tracta de recomanacions molt bàsiques i conegudes per tothom, però que sovint no es tenen en compte.

Enric Tomàs

Són els mateixos consells que sentim sempre però que moltes vegades no els tenim en compte. Hem d'anar previnguts ja que un cop de calor pot afectar en el moment menys pensat.


Els símptomes d'un cop de calor són, entre altres, temperatura corporal molt alta -entre 39 i 41graus-, mal de cap, nàusees, set intensa, convulsions, somnolència o pèrdua del coneixement. Per evitar-los, cal evitar exposar-se molta estona al sol, evitar sortir al carrer a les hores de més calor, utilitzar roba lleugera i gorra o barret, i limitar l'activitat física intensa.

A banda d'aquests consells, és important que els ciutadans comptin amb la suficient informació. La podran trobar a les farmàcies, als centres socials i sanitaris i al telèfon de Sanitat Respon durant les 24 hores, el 902 111 444.