Creu Roja fa una crida a la donació de sang després de les vacances d'estiu

Societat

Publicat el 6/set/06 per Oriol Torres

Avui comença la nova campanya de donació de sang a Sant Cugat. Les aportacions es podran fer a la seu de la Creu Roja, al carrer Sant Juli, a partir de les cinc de la tarda i fins a dos quarts de nou del vespre. El Banc de Sang i Teixits de Catalunya calcula que hi ha reserves per a uns 10 dies, però fa una crida a la col·laboració ciutadana per començar amb garanties l'activitat hospitalària.

La triple jornada de donació de sang comença avui, a partir de les cinc de la tarda, en una unitat mòbil de la Creu Roja situada a la seu d'aquesta organització a Sant Cugat. Tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos i no haver patit cap intervenció quirúrgica recentment són algunes de les condicions necessàries per ser donant.

La tècnica de promoció del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, Carmen Díez, assegura que es necessiten donacions de tots els grups sanguinis.

Carmen Díez

És cert que hi ha grups més freqüents. En tot cas, avui en dia cada malalt rep transfusions del seu grup sanguini, i absolutament tots els grups són necessaris.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Malgrat que el Banc de Sang i Teixits de Catalunya es troba en una bona situació de reserves actualment, la Creu Roja remarca que és necessari mantenir un ritme elevat de donacions de sang. El seu ús en transfusions, tractaments i accidents de trànsit, entre d'altres, la converteixen en un element indispensable per als hospitals.

Escoltem el vicepresident de la Creu Roja de Sant Cugat-Rubí, Enric Martínez.

Enric Martínez

Cada tres o quatre mesos es pot donar sang. Ens agradaria crear el costum de fer donacions de sang dos o tres cops a l'any, que és la forma que les reserves no arribin als números vermells.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La campanya comptarà amb dues altres jornades, dissabte i dimarts. L'objectiu és aconseguir un mínim de 150 bosses.