Milers de persones visiten el Mercat Medieval al voltant del Monestir

Societat

Publicat el 16/set/06 per Anna Bernadó

Milers de persones s'han apropat ja a la mostra del Mercat Medieval i d'Oficis que s'ha instal·lat des de dissabte al matí a l'entorn del Monestir. Parades de productes artesanals, exhibicions teatrals i espectacles de joglars i malabarites han omplert els carrers de la cuitat ambientada al segle XV. La segona edició del mercat s'emmarca dins l'Any de la Vila.

Des de primera hora del matí, Sant Cugat ha convertit els carrers que envolten el Monestir en una autèntica vila del segle XV. La plaça d'Octavià s'ha omplert amb milers de santcugatencs i santcugatenques que han gaudit al llarg del dia de parades de productes medievals i han descobert alguns dels oficis artesanals del segle XV. Filadores, ferrers, forners, joiers i un artesà d'espases i escuts de fusta, entre molts d'altres, han ambientat la segona mostra del Mercat Medieval.

Els visitants han pogut imaginar com era la vida al Sant Cugat medieval.

Visitants

Opinions dels visitants del mercat medieval.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Al carrer Major s'hi han pogut veure diverses actuacions teatrals a càrrec d'associacions de teatre locals. A la festa tampoc hi han faltat músics medievals, joglars, bufons, rondallaires i malabaristes. El mercat també ha comptat amb la visita dels banderers de la ciutat italiana d'Alba, amb la qual Sant Cugat ha iniciat un procés d'agermanament.

Els artesans que s'han aplegat a la mostra han ofert tot tipus de productes medievals.

Artesans

Opinions d'una venedora de canyes de sucre, un herbolari, una artesana tèxtil i una venedora de roba de cotó per nens.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els més petits han pogut participar a les places Augusta i de l 'Om en tallers de titelles i escriptura i han pogut passejar amb una caravana de ponis pel recinte del Monestir.

Durant el matí s'han ofert tres visites guiades al claustre del Monestir, que també es repetiran al llarg del diumenge. Dissabte a la tarda i diumenge el matí els Amics de Pedra i Sang oferiran 'Les llegendes de Sant Cugat del Vallès' de Rogeli i Pedró.