Gairebé 400 estrangers s'adrecen al servei municipal d'assessoria jurídica entre 2005 i 2006

Societat

Publicat el 9/oct/06 per Oriol Torres

El servei municipal d'assessoria jurídica en temes d'estrangeria va atendre, entre 2005 i 2006, 383 persones. La majoria eren dones que treballen en el servei domèstic i que volien renovar el permís de residència, el permís de treball o tramitar el reagrupament familiar.

El servei municipal d'assessoria jurídica en temes d'estrangeria va atendre, entre 2005 i 2006, 756 consultes de gairebé 400 persones. 7 de cada 10 estrangers atesos eren dones, majoritàriament llatinoamericanes d'entre 20 i 50 anys que treballen a la ciutat en el servei domèstic, l'hosteleria i la cura de persones grans.

El tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, explica la funció del servei d'assessoria jurídica per a estrangers.

Antoni Ramon

És un servei per assessorar les persones immigrades que necessiten tramitar els seus permisos, assessorar en temes de legalitat de l'estrangeria i qüestions laborals.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els tràmits més sol·licitats pels usuaris són la renovació del permís de residència, la renovació del permís de treball i la reagrupació familiar. El Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers (CITE) és l'organisme de Comissions Obreres encarregat de gestionar aquest servei d'assessoria municipal.

La coordinadora de zona del CITE, Núria Alcalà, detalla la tasca que fa aquest organisme.

Núria Alcalá

No resolem temes laborals sinó que ho derivem als síndics, que tenen aquests servei. Hi ha consultes puntuals que sí contestem.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El servei municipal d'assessoria jurídica en temes d'estrangeria funciona des de 2002 i està pensat per informar i assessorar els immigrants sobre la llei d'estrangeria. L'Equador, Bolívia i el Marroc són els principals països d'origen dels usuaris que s'hi adrecen.