La UIC imparteix un curs per formar professionals de la infermeria que vulguin treballar als EUA

Societat

Publicat el 30/set/02 per David

La Universitat Internacional de Catalunya (UIC) ofereix un nou curs d'infermeria a la seva seu de l'Hospital General de Catalunya a Sant Cugat. El curs formarà una trentena de professionals amb l'objectiu que puguin exercir la infermeria als Estats Units.

Aquest nou màster es podrà convalidar per un segon cicle en la llicenciatura d'infermeria i durarà fins el proper mes de juny. La coordinadora del programa internacional d'Infermeria, Adelaida Zabalegui, ens exposa en què consisteix el curs:

Adelaida Zabálegui

El curs és un repàs a tota la infermeria mèdica i quirúrgica i als sistemes de treball dels EUA


Precisament, el perfeccionament de l'anglès és un dels objectius d'aquest nou màster. Moltes de les 950 hores de durada del curs s'impartiran en aquesta llengua, ja que els alumnes hauran de passar un examen oficial d'idiomes per poder exercir la infermeria als Estats Units. La coordinadora del programa, Adelaida Zabalegui, destaca els avantatges de poder treballar com a infermer o infermera a l'altre costat de l'Atlàntic:

Adelaida Zabálegui

Aquest curs té tres avantatges: àmplia els horitzons de treball a les infermeres, millora els salaris i dóna l'oportunitat de viatjar


Actualment hi ha al món una gran demanda de personal sanitari. L'Estat Espanyol no és pas una excepció, però malgrat aquesta gran necessitat d'infermers, hi ha un desequilibri molt gran en el mercat sanitari que impedeix que l'oferta i la demanda es trobin. Per aquest motiu, una de les alternatives que cada cop pren més força és l'emigració a Europa i sobretot, als Estats Units.