Els Centres d'Atenció Primària comencen a administrar la vacuna contra la grip

Societat

Publicat el 7/oct/02 per Vanesa

A partir d'avui, els Centres d'Atenció Primària administren la vacuna contra la grip de forma gratuïta als majors de 65 anys i a les persones amb un estat de salut delicat. La campanya s'adreça sobretot als grups amb risc, com ara les persones grans, les que estan hospitalitzades o els malalts crònics.

A Sant Cugat l'any passat es van subministrar unes 4.000 dosis de la vacuna. La setmana passada es va iniciar el procès per sol·licitar dia i hora per rebre la vacuna i des d'avui se subministren. Així ho explica el doctor Carles Martí, director del CAP de Sant Cugat,

Carles Martí

Comencen a vacunar el dia 7 i s'ha de demanar dia i hora a les infermeres


Les autoritats aconsellen que es vacunin els professionals sanitaris, els treballadors de residències geriàtriques i les persones que convisquin amb malalts o persones grans.
El doctor Martí recomana que es vacunin a totes les persones dels grups de risc ja que la vacuna no té contraindicacions:

Carles Martí

La vacuna és inocua i és bo vacunar-se perquè no sabem com serà la grip aquest any


Durant la campanya antigripal es distribuiran més d'un milió de dosis de la immunització a tot Catalunya. L'any passat es va adquirir una quantitat similar de dosis i el 72% de la població va rebre la vacuna.