L'alcalde reivindica de nou jutjats propis a Sant Cugat per combatre la violència de gènere

Societat

Publicat el 24/nov/06 per Cristina Cullell

L'alcalde ha reivindicat de nou uns jutjats de primera instància per Sant Cugat per tal que la justícia actuï amb més celeritat davant dels casos de violència de gènere. Lluís Recoder ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de l'exposició 'Violència: Tolerància zero' de l'Obra Social de La Caixa, que es pot veure fins l'11 de desembre a la plaça d'Octavià.

La mostra tracta de fons els maltractaments i la violència de gènere i proposa l'educació en la igualtat com a mitjà per eradicar el problema.

Aprofitant la inauguració de la mostra, l'alcalde, Lluís Recoder, ha tornat a demanar un jutjat de primera instància per a la nostra ciutat. Segons Recoder, si Sant Cugat tingués un partit judicial propi hi hauria més mitjans per lluitar contra la violència.

Lluís Recoder

Estic segur que si tinguéssim jutjats propis a la nostra ciutat i una justícia menys col·lapsada funcionaríem molt millor.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Després de passar per l'Hospitalet, Cornellà i Sabadell, l'exposició 'Violència: Tolerància Zero' ha arribat a la nostra ciutat. El secretari general de la Fundació La Caixa, Lluís Reverter, ha explicat que la mostra pretén sobretot ajudar a les víctimes d'aquesta violència i també conscienciar la societat sobre aquest 'greu problema'.

Lluís Reverter

La violència és un tema difícil i complex però també molt present a la nostra societat. Volem coscienciar la gent i ajudar les víctimes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Amb el suport de recursos audiovisuals o fragments de pel.lícules com 'Te doy mis ojos', 'Sólo mía' o 'El bola', la mostra proposa un recorregut que parteix de la identificació del problema, continua amb la presentació d'una anàlisi i proposa finalment vies de prevenció.

L'exposició 'Violència: Tolerància Zero' es podrà veure en una carpa a la plaça d'Octavià fins el proper 11 de desembre.