L'Ajuntament destinarà 31 euros anuals a cada arbre del municipi

Societat

Publicat el 21/feb/07 per Nacho Vazquez

L'Ajuntament dedicarà una mitjana de 31 euros anuals al manteniment de cadascun dels arbres del municipi. Així es desprén del plec de condicions del concurs per optar a la concessió dels treballs de conservació de l'arbrat públic, que acaba d'aprovar la Junta de Govern. La nova concessió tindrà una durada de 4 anys.

Un total de 27.492 arbres s'inclouen en la concessió dels treballs de conservació i manteniment de l'arbrat públic de la ciutat. El concurs té un preu màxim de sortida de més de 600.000 euros, que es dividirà entre dos sectors, est i oest. Aquesta divisió de l'arbrat és la novetat més important del concurs.

Ho explica el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

La novetat és que es divideix el municipi en dos sectors, oest i est, per poder actuar en dos fronts i sobretot actualitzant el nombre d'arbres a mantenir.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els treballs que inclou la concessió contemplen, entre d'altres, la plantació i reposició d'arbres, el manteniment d'escossells, els tractaments fitosanitaris i d'abonats i la neteja i recollida de fullatge i restes orgàniques.

La nova concessió presenta com a novetat alguns treballs que no es contemplaven en l'anterior. Per exemple, el manteniment dels espais entre escossells, la millora dels treballs d'urgència, l'extracció de soques i la gestió dels residus.

El concurs incorpora igualment el control de la qualitat del servei a càrrec del concessionari, que haurà de destinar un 3% del preu de la concessió a aquest aspecte. Aquest control l'efectuarà una empresa externa contractada per l'Ajuntament.