Recoder reclama les competències de seguretat ciutadana per als ajuntaments

Societat

Publicat el 13/mar/07 per Miquel Herrada

L'alcalde reclama que es transfereixin les competències de seguretat ciutadana als ajuntaments de les ciutats mitjanes i grans. Lluís Recoder creu que els alcaldes haurien de tenir autoritat sobre els Mossos d'Esquadra al seu terme municipal. Mentrestant, l'alcalde anuncia que l'Ajuntament adoptarà un paquet de mesures per combatre la inseguretat que denuncia un grup de veïns, amb 3.000 signatures de suport.

Lluís Recoder ha subratllat l'esforç que ha fet l'Ajuntament en els últims anys per reforçar la plantilla de la Policia Local. Segons l'alcalde, aquest any està previst incorporar 13 agents més, que se sumaran als 82 que ja estan en plantilla.

Tot i això, Recoder ha volgut deixar clar que les competències de seguretat ciutadana no són de l'Ajuntament, sinó de la Generalitat. Una situació que, segons l'alcalde, hauria de canviar.

Lluís Recoder

Reclamo que els ajuntaments mitjans i grans tinguem la competència de seguretat ciutadana. Els alcaldes hem de tenir autoritat sobre els Mossos d'Esquadra.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En referència a les demandes d'un grup de veïns -que han recollit 3.000 signatures demanant a l'Ajuntament més seguretat ciutadana-, Lluís Recoder insisteix en què el consistori continua reclamant que la Generalitat incrementi la dotació de mossos d'esquadra fins a assolir el nombre d'agents previst inicialment.

Mentrestant, l'equip de govern està treballant en un paquet de mesures per incrementar la seguretat.

Lluís Recoder

Tenim en marxa a nivell local una sèrie de mesures. Volem contribuir a millorar la seguretat a la ciutat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'alcalde no ha avançat el contingut d'aquestes mesures, però ha indicat que l'equip de govern no s'ha plantejat la possibilitat de contractar serveis de seguretat privada. En canvi, Recoder no ha tancat la porta a la instal·lació de videocàmeres de vigilància.