L'ensenyament públic mostra al carrer la qualitat de la seva oferta educativa

Societat

Publicat el 18/mar/07 per Cristina Martinez

La comunitat educativa de Sant Cugat destaca la qualitat de l'ensenyament públic a la ciutat en la seva Diada. Centenars de persones s'han apropat aquest diumenge a l'entorn del Monestir en una jornada amb diferents activitats lúdiques, tallers, jocs infantils i música en directe.

En una jornada lúdica i festiva, la Comissió de l'Ensenyament Públic ha aprofitat el bon temps per mostrar l'oferta de l'escola pública per a totes les edats. Una sèrie de plafons informatius de cada centre, així com diferents activitats per als més petits, han servit per mostrar el nivell de l'ensenyament públic a Sant Cugat. Pilar Gorina és la presidenta de la Coordinadora d'AMPAs.

Pilar Gorina

Tenim centres públics de molt bona qualitat, volem demostrar que són uns centres que funcionen.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Malgrat que encara tenen moltes demandes pendents, des de les escoles públiques no han volgut donar-li a la jornada un to reivindicatiu, sinó gaudir i fer partíceps els nens de la festa. La directora del CEIP Gerbert d'Orlach i membre de la Comissió, Anna Fitó, ha destacat els motius de la jornada.

Anna Fitó

En principi es pretén mostrar més que reivindicar però demanem una escola pública plural per a tothom.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els pares també han destacat la qualitat de les escoles i instituts públics de la ciutat, tot i que han expressat també algunes demandes.

pares d'alumnes

No estem malament però hi ha moltes coses a millorar./La meva experiència és molt bona./Cada vegada hi ha més nens i esperem que no falti oferta.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Amb motiu de la diada, l'entorn del Monestir s'ha omplert d'activitat, amb cursos de manualitats, escacs, cant coral, hip-hop i una xocolatada que han aplegat centenars de persones.