Detenen un home per presumpta estafa a una empresa santcugatenca

Societat

Publicat el 23/mar/07 per Anna Bernadó

La Policia Nacional espanyola ha detingut un home de 25 anys a Gandia i busca un altre sospitós per un presumpte delicte de 'pishing' que afecta diverses empreses, entre les quals hi ha una companyia santcugatenca. El detingut, de nacionalitat búlgara, ha estafat gairebé mig milió d'euros a partir de transaccions fraudulentes per internet.

La investigació policial està en marxa des del 14 de març, quan la policia espanyola va saber que dues persones estrangeres havien obert dos comptes a la mateixa entitat bancària. A través d'Internet, els dos sospitosos van rebre transferències de 2.850 euros i poc després van retirar-ne l'import.

La policia també ha detectat una nova transferència a un dels comptes, de 2.840 euros, d'una empresa de Sant Cugat, tot i que no van arribar a cobrar-la.

La modalitat utilitzada pels dos sospitosos, el conegut 'pishing', consisteix a accedir a altres comptes bancaris mitjançant la captació de les claus d'accés per Internet. Amb aquestes claus, els organitzadors fan transferències fraudulentes a altres comptes oberts a nom de les persones que col·laboren en l'estafa.

A canvi d'una comissió, que sol ser del 10%, els col·laboradors faciliten les dades per retirar els diners i remetre'ls a països de l'Est.