La Fanoc, satisfeta per la marxa enrera de la Generalitat en l'admissió d'alumnes

Societat

Publicat el 27/mar/07 per Redaccio

L'Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (Fanoc) celebra que la Generalitat hagi modificat el decret d'admissió d'alumnes a les escoles per mantenir un tracte preferencial a les famílies amb més de dos fills. El govern continuarà atorgant 15 punts per unitats familiars nombroses, tot i la intenció inicial de retirar-los en el decret.

El conflicte entre la Fanoc i la Generalitat va començar quan el govern va anunciar la retirada dels punts per a les famílies nombroses en l'elecció de centre escolar.

Segons la Fanoc, amb la nova postura de la Generalitat, les famílies nombroses no es veuran perjudicades, ja que continuen tenint un tracte preferencial per accedir a les escoles públiques.

Pel delegat de l'associació a Sant Cugat, Josep Manuel Prats, l'anunci del conseller d'Educació és una bona notícia, tot i que només s'aplicaran en cas d'empat.

Josep Manuel Prats

Els quinze punts juguen en cas d'empat. Això és un handicap però, tal com ha quedat, entenem que és un mal menor.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La Fanoc també ha anunciat que presentaran als grups parlamentaris una proposta per modificar la Llei Orgànica d'Educació (LOE). L'associació vol que es modifiqui la LOE per incorporar la condició de família com a criteri prioritari en l'accés a les escoles.

Josep Manuel Prats

La normativa és molt taxativa respecte la priorització que ha de fer el sistema. En la rectificació del departament, s'accepta que les families nombroses tenen prioritat.


La modificació permetrà, segons la Fanoc, una millor conciliació entre feina, família i escola.