Els alumnes de secundària participaran en el Programa d'Educació per la Salut

Societat

Publicat el 25/oct/02 per Sònia

Els alumnes de secundària de Sant Cugat participaran en el Programa d'Educació per la Salut que a partir del mes de novembre els resoldrà dubtes sobre temes com ara la sexualitat, drogodependències i trastorns alimentaris. Les xerrades es faran a diversos centres de secundària de la ciutat per conscienciar els joves sobre la necessitat de prendre mesures per millorar la seva salut i qualitat de vida.

El programa tractarà temes de sexualitat, drogodependència i trastorns d'alimentació com ara l'anorèxia i la bulímia. Aquest últim s'ha afegit com a novetat aquest any a causa de l'alta demanda dels instituts per vetllar per l'obsessió de molts joves sobre el seu pes i aspecte físic.

L'objectiu de les conferències és difondre els coneixements i les habilitats personals i socials dels joves per a que prenguin les decisions més positives i responsables pel que fa a la seva salut.

La primera de les sessions informatives tindrà lloc el proper sis de novembre a l'Institut Leonardo Da Vinci. La prevenció de l'embaràs imprevist serà el tema central d'aquesta conferència. La tècnica del Servei de Sanitat, Eulàlia Sancho, ens explica com s'estructurarà la xerrada:

Eulàlia Sancho

Fem sessions de dues hores amb grups reduïts en les quals es fan tasques de conscienciació


Els tallers els dirigiran membres del Servei de Sanitat i per experts, tal i com explica Eulàlia Sancho:

Eulàlia Sancho

Totes les activitats que fem s'adrecen als pares, mestres i alumnes


El programa d'Educació per la Salut està dirigit per les tècniques del Servei de Sanitat de l'Ajuntament, Eulàlia Sancho i Raquel González.