Sant Cugat se suma al Dia Mundial de la Diabetis amb una xerrada i una exposició

Societat

Publicat el 14/nov/02 per Sònia

Sant Cugat se suma avui a la celebració del Dia Mundial de la Diabetis amb l'objectiu de donar a conéixer aquesta malaltia, que pateix un 3% de la població. La Casa de Cultura acull una exposició sobre la malaltia i el Centre d'Atenció Primària organitza una xerrada.

Amb el lema: 'Els teus ulls i la diabetis. No perdis de vista els riscos' les associciacions que actuen conjuntament amb l'ONCE volen informar a la població de la realitat de la malaltia.

L'Associació de Diabètics de Catalunya pretén conscienciar els malalts de la importància del seu control, així com desmitificar alguns aspectes associats a la diabetis. Ho explica la membre de la delegació de Sabadell i Sant Cugat, Montse Soley:

Montse Soley

Aquesta jornada s'aprofita per conscienciar a les persones de la importància del control, i desterrar alguns mites


Per fer realitat aquests objectius el CAP Sant Cugat ha preparat per aquesta tarda una xerrada a càrrec del doctor Luís Garcia Pasqual. D'altra banda, la Casa de Cultura exposa una mostra de set plafons sobre la diabetis, amb temes com la història de la malaltia o alguns aparells relacionats. Montse Soley en destaca un d'ells fet per nens:

Montse Soley

Hi ha un plafó de futur, on els nens imaginen com serà la diebetis més endavant, perquè ells també hi pensen


L'Associació de Diabètics de Catalunya reivindica també la investigació de noves solucions definitives, l'aplicació de les 'bombes d'insulina' i la revisió de l'etiquetatge dels productes dietètics.