ERC reclama el tercer CAP pel 2004

Societat

Publicat el 18/nov/02 per Sílvia

ERC demanarà avui al ple l'entrada en funcionament del tercer CAP al 2004. La formació considera que el col.lapse que, diuen, hi ha al centre de Valldoreix fa necessari la ubicació d'un altre CAP al nucli urbà de la ciutat.

L'augment de població, el col.lapse del CAP de Valldoreix, les llargues llistes d'espera o les elevades ràtios de pacients per metge són, segons ERC, condicions que demanen la construcció immediata del tercer CAP.

La moció dels republicans emplaça a l'equip de govern a convocar de forma urgent el Consell Municipal de Serveis Socials per avaluar la situació actual del servei sanitari. El document també sol.licita que l'Ajuntament agilitzi les negociacions amb el Departament de Sanitat per incloure la partida pressupostària prevista per l'exercici de 2003.

El portaveu d'ERC, Eduard Pomar, afirma que s'ha de millorar molt el servei sanitari que s'està donant a Sant Cugat:

Eduard Pomar

Sempre anem per darrera dels problemes


Recordem que al mes de juliol, l'alcalde Lluís Recoder va anunciar que l'equip de govern estava treballant en la cessió a la Generalitat de 8 mil metres quadrats del camí de Can Rabella per construir-hi el tercer CAP. Aquesta opció no l'ha contempla ERC, ja que considera que és més necessari ubicar un centre al nucli urbà de la ciutat:

Eduard Pomar

Moure una part important de la població a Valldoreix no és acostar la sanitat al ciutadà


Esquerra opina que Sant Cugat ha de tenir dos CAPS al centre de la ciutat i que el segon CAP només hauria assistir als ciutadans de Valldoreix i Mira-Sol.