Prop de 180 descendets del cognom Sàbat es reuneixen aquest diumenge a Sant Cugat

Jaume Sàbat és un dels promotors

Societat

Publicat el 13/abr/08 per Nacho Vazquez

La Vil·la Sàbat acull aquest diumenge prop de 180 descendents del cognom Sàbat d'arreu de Catalunya per celebrar el 25è aniversari de les trobades que es coneixen com 'Sabatades'. La iniciativa està organitzada per l'Arxiu Sabats Esparreguera, que s'ha encarregat de la cerca de les més de 3.000 entrades de Sàbats o Sabats de les quals està format l'arxiu.

La cerca del cognom Sàbat o Sabat per arxius parroquials, del Bisbat, de la Seu i Històric de Barcelona va començar fa 25 anys i ha permès la confecció de tres arbres genealògics complerts. La primera referència del cognom Sàbat o Sabat es remunta a mitjans del segle XIV a Olesa de Montserrat.

El director de l'Arxiu de Sabats d'Esparreguera, Josep Paulo i Sàbat, ha explicat al 'Sant Cugat a fons' com va néixer la iniciativa.

Josep Paulo i Sàbat

Vam fer una trobada on va viure el meu avi, a Sant Llorenç d'Hortons, i a la masia vam trobar documents del cognom Sàbat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La trobada comptarà amb la participació de ciutadans santcugatencs que comparteixen cognom Sàbat com el mestre pastisser Jaume Sàbat, que a més ha cedit l'espai de la Vil·la Sàbat per fer la celebració i farà el pastís de la trobada. Jaume Sàbat s'ha mostrat molt il·lusionat i ha bromejat amb la magnitud del cognom.

Jaume Sàbat

A mi em fa il·lusió i gràcia aquesta trobada però m'espanta i tot perquè m'imagino 3.000 Sàbats pastissers.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La trobada consistirà en un dinar que estarà amenitzat per un grup d'havaneres i finalitzarà amb un ball per a tots els assistents. Per posar-se en contacte amb l'Arxiu Sabats s'ha de trucar al 93.777.21.91 o per correu electrònic a joseppaulo@telefonica.net.