L'OMIC alerta els santcugatencs de l'existència d'uns estafadors que actuen en nom de Telefònica

Els estafadors emplacen les possibles víctimes a trucar per telèfon a un número amb prefix 906

Societat

Publicat el 19/des/02 per Vanesa

Algú que s'identifica amb el nom de 'Telefònica punto com' està cometent un presumpte frau, segons ha denunciat l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC). L'empresa fantasma anuncia a les víctimes de l'engany, que han estat guanyadores d'un premi, que en realitat no existeix, i els emplaça a trucar a un telèfon 906.

L'OMIC ha alertat als santcugatenc que no es deixin entabanar per una empresa fantasma, que sota el nom de 'Telefònica punto com' - i que res té a veure amb la companyia espanyola -, anuncia, de manera fraudulenta, que han estat guanyadors d'un premi i que cal que truquin a un 906.

Una vegada truquen, els entretenen, en alguns casos fins a un hora al telèfon, amb el pretext que necessiten dades per fer-los arribar el premi. Mercè Álvarez, de l'OMIC, ha explicat que ja han rebut una vintena de denúncies però que l'estafa ha afectat molts més santcugatencs:

Mercè Álvarez

Et diuen que et l'afortunat del concurs i que tens un any de factura gratis


La Brigada especialitzada en crims i delictes per Internet de la Policia Nacional està investigant qui hi ha darrere aquesta presumpta estafa. Segons ha explicat Mercè Álvarez és molt difícil enxampar-los ja que és quasi impossible saber qui hi ha darrere un telèfon 906.

Mercè Álvarez

No pots anar al jutjat i denunciar un telèfon sinó que has de demandar a algú que no saps qui és


La presumpta estafa s'ha detectat també en d'altres poblacions del voltant com Rubí i Cerdanyola.