Ramon Usall presenta la seva novel·la al Terra Dolça

L'escriptor lleidatà Ramon Usall

Societat

Publicat el 5/oct/08 per Núria Juanico

Amb el títol 'Tots els camins porten a Romania', l'escriptor Ramon Usall relata la història d'un detectiu lleidatà que es veu immers en un cas d'assassinat. La novel·la, que vol defugir els centralismes, combina la intriga amb una crònica social per explicar la realitat de Lleida i Romania. L'escriptor ha presentat el seu nou llibre a l'espai Terra Dolça i ha manifestat la seva voluntat de fer, a partir de la novel·la, una reflexió sobre els esdeveniments històrics i socials de Romania.

L'escriptor lleidatà Ramon Usall presenta la seva primera novel·la negra, que compta amb el personatge del detectiu Rafael Rovira com a protagonista. L'autor ha justificat que ha optat per un detectiu lleidetà amb la voluntat de reivindicar el territori.

Usall ha explicat als micròfons de Cugat.cat quin és l'argument de la novel·la.

Ramon Usall

El detectiu es troba amb una dona de fer feines romanesa que li planteja si pot resoldre el crim d'un jubilat romanès que ha trobat mort.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'escriptor també ha volgut fer una reflexió sobre els esdeveniments històrics i socials de Romania, com el règim comunista i les desigualtats. Usall s'ha basat a l'hora d'escriure la novel·la en autors de referència com Manuel de Pedrolo, Ferran Torrent i Jaume Fuster.