L'Ateneu de Sant Cugat obre una 'sucursal' a Colòmbia

Societat

Publicat el 27/oct/08 per Oriol Sumsi

La ciutat de Santa Marta, a Colòmbia, comptarà amb un ateneu gestionat des de Sant Cugat. Es tracta d'una iniciativa de l'Ateneu de la ciutat, que ha llogat un edifici i ja l'està preparant perquè serveixi de punt de trobada i centre de recursos per a la població. L'Ateneu fa una crida als santcugatencs perquè donin suport al projecte aportant llibres, material informàtic o diners.

L'Ateneu ja té llogat un edifici al centre de la ciutat de Santa Marta, al nord de Colòmbia, on d'aquí molt poc començarà a funcionar la seva primera 'sucursal'. Es tracta d'un projecte de cooperació directa que ja ha rebut el suport de l'agència espanyola de cooperació i desenvolupament, i que ara s'espera que compti amb el suport econòmic i material dels santcugatencs que hi vulguin col·laborar.

El president de l'Ateneu, Ramon Pros, explica les característiques del projecte.

Ramon Pros

Nosaltres aportarem la nostra llavor d'acollida i ensenyament. Hi haurà intercanvi de llibres i accés a les noves tecnologies.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El projecte no s'acaba amb l'edifici de la ciutat de Santa Marta, ja que també inclou la creació de centres comunitaris a les ciutats d'Atánquez i d'Aracataca. Aquesta última és famosa per ser el lloc de naixement de l'escriptor Gabriel García Márquez, i és considerada la principal font d'inspiració per a la famosa Macondo de la novel·la 'Cien años de soledad'.