El presumpte fals doctor que tenia consulta a Sant Cugat s'enfronta a la justícia

Moment en que Francesc M. A. va denunciar el suposat instrusisme. Foto extreta de la versió digital de elPeriódico.cat

Societat

Publicat el 6/nov/08 per Laura Grau

El Col·legi de Metges de Barcelona s'ha personat com a acusació particular en contra l'home que, presumptament, ha estat dos anys exercint de metge sense ser-ho. El suposat doctor tenia quatre consultes repartides entre Barcelona i Sant Cugat, i el cas ha estat descobert a partir de la denúncia d'un dels seus pacients. El col·legi assegura que es tracta d'un fet molt excepcional.

Carles Ballester Rocati està imputat per un presumpte delicte d'intrusisme professional i un altre de falsedat documental pel Jutjat d'Instrucció número 26 de Barcelona. El fals metge es presentava com a sofròleg, una especialitat de la medicina psicosomàtica.

El secretari del Col·legi de Metges de Barcelona, el doctor Jaume Padrós, assegura que casos com aquest són molt excepcionals.

Doctor Jaume Padrós

Són fets bastant excepcionals. Per sort, a Catalunya els casos d'intrusisme són molt excepcionals.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Segons el diari 'El Periódico', el pacient que va alertar del cas va recórrer als serveis del presumpte metge per problemes de parella, i va estar dos anys prenent-se diàriament la medicació que li prescrivia. La seva dona també va iniciar teràpia amb el suposat doctor i, des de feia un any, la dona i els seus dos fills convivien amb el fals metge. El denunciant va acudir al Col·legi de Metges per denunciar un cas de falta d'ètica del doctor, on va descobrir que no estava col·legiat.

El doctor Jaume Padrós ha recordat que, en cas de dubte, qualsevol pacient pot acudir al Col·legi de Metges per comprovar que un professional disposa del títol corresponent.