Ajuntament, Policia Local i Mossos treballen conjuntament per lluitar contra les drogues al carrer

Imatge d'arxiu de la Floresta

Societat

Publicat el 5/nov/08 per Anna Bernadó

L'Ajuntament, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra crearan un protocol d'actuació per combatre les drogues i el 'mal ambient' entre els joves al carrer. El protocol inclourà, a banda d'una actuació policial, una acció educativa perquè els joves coneguin els centres de desintoxicació locals. El consistori pretén crear un equip de mediadors i presentar el projecte abans que acabi l'any.

Fa diversos mesos que les associacions veïnals de la Floresta es queixen en els consells del districte pel mal ambient que es viu als voltants de l'estació dels Ferrocarrils de la zona. Una situació que, segons ha explicat la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, es repeteix a diversos punts de la ciutat. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha posat fil a l'agulla i s'està coordinant amb la Policia Local i els Mossos per acabar amb les drogues al carrer, no només a la Floresta, sinó també a tots els districtes i al centre de Sant Cugat.

Fortuny ha explicat en el darrer consell de districte que 'una actuació policial forta' no té sentit ja que els grups que passen per aquests ambients podrien canviar la seva ubicació. Per combatre aquesta problemàtica cal, diu la titular de Serveis a la Ciutadania, una acció educativa, a banda de la policial sancionadora.

Carmela Fortuny

Volem una acció educativa que ens permeti informar als joves sobre com poden fer un tractament de desintoxicació i com poden retornar els danys causats amb treballs a la comunitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Per dur a terme el protocol d'actuació, Fortuny ha explicat que cal un equip potent de mediadors que actuïn en un medi obert, al carrer.

Carmela Fortuny

Volem crear un equip de mediadors en el medi obert que serveixi pel que es droga, pel que fa pipí o increpa algú del carrer.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




D'altra banda, en el mateix consell de districte s'ha aprovat la distribució de les partides de lliure disposició de la Floresta, que ara s'han de portar a aprovació al ple municipal.