Consistori i entitats prioritzen la qualitat per sobre de la quantitat en els processos participatius

Societat

Publicat el 7/nov/08 per Anna Gonzalez

Cal prioritzar la qualitat per sobre de la quantitat en els processos participatius. D'aquesta manera han coincidit els tres ponents del debat que aquest divendres ha donat el tret de sortida a la Festa de Tardor. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, el president de la Federació d'Associacions de Veïns, Manel Sánchez, i l'alcalde de Molins de Rei, Ivan Arcas, han distanciat les seves postures a l'hora d'establir un criteri de gestió de la participació ciutadana.

La Festa de Tardor ha donat el tret de sortida a la seva edició d'enguany en format debat. Els participants han posat sobre la taula les seves particulars visions sobre els equipaments i la participació ciutadana.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha assegurat sentir-se satisfeta de la participació a la ciutat, tot i que ha apostat per la qualitat de les aportacions.

Mercè Conesa

Mai és suficient el nivell de participació. Estem a un nivell de participació molt important.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En canvi, el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Sant Cugat, Manel Sánchez, ha reivindicat més participació com un 'dret fonamental i democràtic pel bé comú'.

Manel Sánchez

Crec que la gent ha de creure a la participació. La gent pensa que els processos de participació són fets consumats i no és així.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A més, el debat ha comptat l'alcalde de Molins de Rei, Ivan Arcas, que ha apropat l'experiència de la ciutat en participació per a la definició dels equipaments locals. Arcas ha explicat que després del procés participatiu encetat a la ciutat s'ha de tenir en compte 'la capacitat real' de les aportacions ciutadanes.

Ivan Arcas

Vam fer una reflexió sobre quina és la capacitat real de la participació. Vam decidir establir processos de participació en temes molt concrets.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El debat, que ha tingut lloc a la Casa de Cultura aquest divendres, ha estat moderat pel membre de la Comissió de Festa Tardor, Jordi Casas. Una trentena de persones han seguit aquest acte que arrenca la Festa de Tardor d'enguany, sota el lema 'Equipaments i cultura popular. Per un Sant Cugat socialment inclusiu'.