El treball guanyador de la beca 'Dona Informació' analitzarà la situació del col·lectiu femení a l'Ajuntament

L'alcalde Lluís Recoder ha presidit l'acte de lliurament de la beca 'Dona Informació'

Societat

Publicat el 7/feb/03 per Esteve

Durant tot el període democràtic, tots els alcaldes de Sant Cugat han estat homes, i la presència de la dona al consistori només arriba al 17 per cent. Aquests són alguns dels punts de partida de l'estudi 'Participació política de la dona a Sant Cugat' que es desenvoluparà en els pròxims 6 mesos amb la beca Dona Informació.

La segona edició d'aquesta beca ha atorgat 1.800 euros a dues politòlogues i una sociòloga que s'encarregaran d'analitzar les polítiques d'igualtat de gènere de l'Ajuntament i altres factors que condicionen la implicació de la dona a la vida política. Segons la tinent d'alcalde de Serveis Generals, Mercè Conesa, aquest projecte connecta amb l'estudi de la primera edició, i que va posar de manifest les dificultats per conciliar la vida familiar i laboral de la dona:

Mercè Conesa

D'aquest primer estudi ja es deriva que hi ha una participació de la dona en l'àmbit domèstic i que é poca presència en altres àmbits, com per exemple el polític


Conesa també ha subratllat la importància d'aquest estudi, que per primera vegada, aportarà dades empíriques de la presència femenina a la política municipal. Segons han explicat les guanyadores de la beca, la dona participa a l'espai públic de forma molt diferent, i el seu objectiu és identificar perquè es produeixen aquestes desigualtats. Ho explica Núria Foj:

Núria Foj

La nostra intenció seria arribar a entendre perquè hi ha aquesta poca participació de la dona


Per la seva part, l'alcalde ha remarcat la necessitat de fomentar polítiques d'igualtat de gènere i d'oportunitats des de l'Ajuntament, començant pels estudis que permetin conèixer la situació actual. A l'acte d'entrega de la beca també hi ha participat una representant de l'Institut Català de la Dona, Rosa Ripoll.