Personalitats de tots els àmbits acomiaden el pare Batllori

Societat

Publicat el 10/feb/03 per Sílvia

Miquel Batllori era un català universal. Amb aquestes paraules han qualificat el pare Batllori diverses personalitats del món polític i eclesial català, que han acudit al Centre Borja per acomiadar-se del desaparegut historiador.

El president de la Generalitat, Jordi Pujol, ha agraït l'aportació que ha realitzat el pare Batllori dins la intelectualitat catalana i ha lamentat molt la seva pèrdua:

Jordi Pujol

Amb Batllori mort una de les figures més destacades de la intelectualitat catalana


Per la seva banda, el conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, ha remarcat la passió de Batllori d'aferrar-se a la vida i, sobretot, que el jesuïta ha mort com es merexia:

Jordi Vilajoana

El pare Batllori ha mort com va viure, amb una gran passió per la vida


Personalitats del món eclesial han fet acte de presència al Centre Borja, com el cap provincial dels jesuïtes, Pere Borràs, i l'arquebisbe de la diòcesi de Barcelona, Ricard Maria Carles. El prelat ha posat de manifest que Batllori destacava per l'estimació que sentia per aquells que l'envoltaven:

Ricard Maria Carles

Era una persona molt honesta i senzilla que estimava a tothom


Per la capells ardent també han desfilat el secretari general de CIU, Josep Antoni Duran i Lleida; i el president del Partit Popular Català, Josep Piqué.