El CASC crida al boicot als productes israelians

Societat

Publicat el 8/gen/09 per Mar Castro

El Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) promou el boicot contra productes israelians per protestar contra l'atac d'Israel a la franja de Gaza, a Palestina. El col·lectiu considera que d'aquesta manera es pot castigar l'Estat hebreu no només d'una manera econòmica sinó també cultural.

El membre del CASC Xavier Araujo ha explicat a Cugat.cat l'objectiu d'aquest boicot.

Xabier Araujo

Hem de promoure un boicot cultural i econòmic a un llistat de productes israelians o bé a empreses relacionades amb aquest tipus de productes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'any 2004, amb motiu de la invasió de l'Iraq, es va crear la web boicotpreventiu.org, que recull un llistat d'empreses que poden ser boicotejades pels seus interessos militars o les seves relacions amb estats que promouen guerres. D'altra banda, el CASC manté una altra web, nodo50.org/casc, que tracta diàriament el conflicte al Pròxim Orient, entre altres temes.

De la seva banda, el president de la Fundació Universitat Internacional de la Pau, Arcadi Oliveras, ha valorat positivament campanyes d'aquest tipus, tot i que ha dubtat de la seva eficàcia. Són declaracions a la tertúlia de Ràdio Sant Cugat.

Arcadi Oliveras

Els èxits d'aquests boicots són sempre molt relatius perquè la gent no va al mercat amb la llista de 50 productes potser és més efectiu centrar-se en un.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) ha participat aquest dimecres a la reunió convocada per la plataforma Aturem la Guerra de la nostra ciutat.