Sant Cugat inclou projectes plurianuals i de suport tècnic en les partides de cooperació

Els lligams de solidaritat de Sant Cugat es podrien estendre al Marroc o l'Equador

Societat

Publicat el 13/feb/09 per Adrià Claramunt

La inclusió de projectes plurianuals i de suport tècnic són les principals novetats incloses dins de les partides de cooperació directa de l'Ajuntament del 2008. Aquests fons s'inclouen en una partida total de poc més de 700.000 euros, que suposa l'1% del pressupost municipal que es destina a solidaritat i que el consistori mantindrà tot i la crisi econòmica.

La regidora de Cooperació, Susana Pellicer, ha repassat els projectes de cooperació directa aprovats el 2008 i ha explicat que, malgrat el mal moment econòmic, el consistori no s'ha plantejat reduir les partides destinades a solidaritat per aquest 2009. Pellicer ha dit que el fons total de cooperació disminuirà perquè també ho farà el pressupost global del municipi, però que l'equip de govern mantindrà la xifra de l'1%.

Una de les novetats del 2008 ha estat la inclusió de projectes plurianuals per a aquelles iniciatives que necessiten una ajuda més continuada. L'altra novetat més destacada és la d'incorporar el suport tècnic en alguna d'aquestes propostes. Ho ha explicat Susana Pellicer.

Susana Pellicer

Hi ha associacions que ens han demanat suport tècnic i crec que és una altra manera de cooperació, no només amb diners.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




L'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat la necessitat de ser solidaris, no només per una qüestió moral, sino també pel deute històric que creu que arrosseguem. En aquest sentit, Recoder ha dit que Occident és el responsable de moltes de les desigualtats actuals i que ha d'actuar en conseqüència.

Lluís Recoder

Des d'Occident ens hem de preguntar què podem fer cap aquells països amb els quals hem adquirit un responsabilitat històrica.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'alcalde ha recordat els lligams familiars de molts santcugatencs amb Andalusia i ha afirmat que en el futur aquest lligams es tindran també amb països com l'Equador o el Marroc.

La cooperació directa presentada aquest dijous al consistori suposa el 30% de la despesa estratègica i suma un total de 185.000 euros. Aquesta partida inclou 10 projectes de cooperació i 2 ajuts d'emergència. Tots els projectes són a Sud-Amèrica i els ajuts d'emergència es van destinar a Cuba i Haití per fer front als desperfectes pels huracans i a l'Equador a causa de les inundacions.

El termini per presentar els nous projectes de cooperació pel 2009 finalitza a final de mes.