Xavier Martorell: 'No hi ha cap ordre perquè es posin més multes'

Xavier Martorell en una imatge d'arxiu

Societat

Publicat el 18/feb/09 per Oriol Sumsi

L'equip de govern nega que la Policia Local sigui ara més estricta posant multes. El regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Martorell, argumenta que no es poden posar multes si no hi ha infraccions, i desmenteix que hagi incrementat el zel dels agents a l'hora de denunciar infraccions del codi de circulació.

Dades facilitades per l'Ajuntament indiquen que l'any passat es van posar un 13% més de multes que el 2007, passant de 32.000 a més de 36.000. Segons ha explicat el regidor a Cugat.cat, això no significa que la policia hagi estat més estricta, i nega qualsevol consigna en aquest sentit.

Xavier Martorell

Si no hi ha infracció, no hi ha multa. En cap cas, però, ha existit una instrucció en aquest sentit.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Martorell nega també que hi hagi hagut un increment del personal dedicat a posar multes. L'únic que pot haver contribuït a l'increment, segons el regidor, és el vehicle especial que fotografia els vehicles mal estacionats.

Xavier Martorell

Aquest vehicle pot haver incrementat la detecció de les infraccions, ja que augmenta l'abast de la policia a l'hora de sancionar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El regidor destaca el manteniment i, en alguns casos, reducció de multes per excés de velocitat o per no respectar els semàfors. Martorell argumenta que la por a perdre punts del carnet de conduir fa que es circuli d'una manera més prudent.