La cercavila dels banderers obre els actes de la festivitat de Sant Medir

L'alcalde Lluís Recoder ha rebut els banderers davant la porta de l'Ajuntament

Societat

Publicat el 3/mar/03 per Vanesa

L'Aplec de Sant Medir ha començat amb la tradicional xocolatada i la cercavila dels banderers, que han estat rebuts oficialment per l'alcalde a la plaça Barcelona. Amb alguna dificultat a causa de les pluges dels últims dies, la majoria dels participants a l'Aplec han fet camí a peu cap a l'ermita tot i que d'altres, s'han decantat per agafar el cotxe.

Unes 200 persones no s'han volgut perdre la tradicional xocolatada a la Plaça d'Octavià per agafar forces per iniciar el camí cap a Sant Medir. Petits i grans han participat en el primer acte de la celebració del copatró de la ciutat. Entre ells, hi havia gent que fins i tot han vingut de ciutats veïnes com Polinyà, Rubí o Terrassa:

Veïnes de Terrasa

Jo soc filla de Cerdanyola però fa molts anys que vinc aquí per Sant Medir


Els banderers i les cavalleries, encapçalats per Àngel Benito i Eva Benito, han marcat la cercavila fins la Plaça Barcelona, on han estat rebuts per l'alcalde. Àngel Benito ha explicat quin és el paper que ha tingut el banderer al llarg dels anys:

Àngel Benito

Per ser banderer crec que només fa falta sentir-se santcugatenc


Tot i que aquest matí les brigades municipals treballaven en el condicionament del camí, molts participants s'han queixat que les pluges dels últims dies han fet molt ferregosa la pujada fins l'esplanda de l'ermita:

Participant a l'Aplec

Tot el camí està ple de fang i està molt canviat; m'agradava més abans


D'altres, en canvi, com el Santcugatenc de l'Any, Joan Tortosa, s'ho han pres amb més filosofia i bon humor:

Joan Tortosa

He anat a Sant Medir des de petit i ho farè fins que pugui


Per la seva banda, l'alcalde s'ha sorprès que algunes persones s'hagin molestat per la presència de fang al camí. A més, Lluís Recoder ha dit que la remodelació que s'està fent al camí de Sant Cugat ha millorat molt la seva situació:

Lluís Recoder

El camí s'ha deteriorat molt en el últims anys i ara l'hem arreglat i l'hem adequat perquè pugui passar un camió de bombers


D'altra banda, alguns col·lectius com la Plataforma per a la Defensa de Collserola, Maulets i associacions de veïns de la Floresta han aprofitat la jornada per donar a conèixer les seves reivindicacions.