Milers de persones participen en un Aplec de Sant Medir marcat per la inauguració de la Font del Miracle

Centenars de persones han seguit l'ofici religiós oficiat a l'ermita de Sant Medir

Societat

Publicat el 3/mar/03 per Sílvia

Milers de persones s'han aplegat a l'esplanada de Sant Medir per celebrar la festivitat del copatró de la ciutat. La tradició, l'esbarjo i l'esperit de germanor s'han donat cita en una jornada, marcada per la recuperació de la font del Miracle.

Després de la ressaca del Carnestoltes, han estat molts els ciutadans que s'han llevat d'hora per participar a l'Aplec de Sant Medir. No obstant, el gruix de caminants han arribat als volts del migdia, moment en què la Cobla Contemporània ha amenitzat la festa amb una mica de música.

Les parades no han faltat en aquest aplec i, com cada, any han ofert als assistents les tradicionals faves, el tortell de Sant Medir i llaminadures per petits i joves. Els més devots han preferit visitar l'ermita de Sant Medir, per on han desfilat moltíssimes persones al llarg del matí. Un altre punt d'interès ha estat la inauguració de la font del Miracle que, des d'avui, llueix un mosaic que reprodueix la imatge del jove Sant Medir. L'alcalde Lluís Recoder ha elogiat l'esforç que han realitzat els Amics de la Penya Regalèssia a l'hora de recuperar aquesta mítica font:

Lluís Recoder

Vull agrair l'esforç que fan tota la gent de la Regalèssia per tenir arranjada l'ermita


La inauguració de la Font del Miracle ha tingut lloc després que el pare Victori oficiés la missa religiosa a l'ermita. Tot seguit el capellà ha beneït la font, que ha estat remodelada després de tres anys d'espera. Tomàs Grau és membre de la Penya Regalèssia i s'ha felicitat pel fet que la Font del Miracle sigui de nou una realitat:

Tomàs Grau

No vàrem saber segur que tindriem aigua fins dissabte


El bon temps ha estat un dels factors claus perquè l'Aplec de Sant Medir hagi estat un gran èxit.
L'entrega de les llaçades a les Colles de Sant Medir i l'actuació dels Castellers de Sant Cugat han donat el tret de sortida al dinar. El moment més estel·lar de la jornada ha comptat amb costellades, botifarrades i calçotades que han allargat la festa fins a mitja tarda. Arribats a aquest moment, la celebració de Sant Medir ha posat el punt i final amb el concert de les Trompetes del Vallès al Monestir de Sant Cugat.