La primera jornada del Seminari de Pensament per la Pau radiografia la realitat de les ciutats

La Universitat Internacional de la Pau és l'entitat organitzadora del seminari 'Pensament per la Pau'

Societat

Publicat el 28/feb/09 per Anna Gonzalez

La primera jornada del 6è seminari Pensament per la Pau, organitzat per la Unipau, ha servit per descriure la situació de les ciutats actuals i plantejar interrogants sobre millors models de convivència. El seminari, que porta per títol 'Urbanisme, convivència i pau', continua aquest diumenge al Centre Borja, on els assistents treuran conclusions de cara al futur de les ciutats.

En la primera conferència, el professor de l'Escola d'Arquitectura Antoni Font ha realitzat una introducció sobre les causes del creixement de les ciutats i ha exposat una anàlisi de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Durant el debat, s'ha reflexionat sobre la diversitat cultural, les maneres de fomentar un creixement equilibrat i la sostenibilitat.

L'arquitecte Manel Ribas ha parlat a la segona conferència sobre el valor de la ciutat com a espai d'intercanvi i com a element de progrés. També ha fet referència a les actuacions dels governs per harmonitzar les discrepàncies de les ciutats.

La directora de la Unipau, Neus Sotomayor, opina sobre la conferència de Manel Ribas.

Neus Sotomayor

El Manel ha plantejat què ha de tenir en compte un urbanista en termes de pau. Ha estat un discurs innovador i modern.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El seminari 'Pensament per la Pau' continua aquest diumenge amb altres xerrades, on els assistents reflexionaran i treuran conclusions sobre els models de convivència de les ciutats.