Sant Cugat demana que la nova llei d'asil reconegui els drets dels immigrants

Foto d'arxiu del ple municipal

Societat

Publicat el 17/mar/09 per Núria Juanico

Sant Cugat demana que la nova llei estatal d'asil respecti els drets humans i les llibertats fonamentals dels immigrants. En una declaració institucional, tots els grups municipals han sol·licitat al govern espanyol l'aprovació d'una llei que respongui a la memòria dels exiliats durant la Guerra Civil que van trobar una acollida solidària a altres països.

La declaració institucional posa èmfasi en la necessitat de reafirmar valors com la solidaritat i el respecte cap a les persones refugiades. Entre altres mesures, el consistori ha demanat que les ambaixades i els consolats siguin un espai d'acollida, que l'estat participi en programes de reassentament i que s'atorgui protecció especial a les víctimes de violència de gènere.

La regidora d'ICV-EUiA Àssun Reyes ha exposat la declaració institucional en el ple d'aquest dilluns.

Àssun Reyes

Aquesta llei pot suposar avenços com que l'Estat espanyol participi en programes de reassentament i atorgui protecció a les víctimes de violència de gènere.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Tots els grups municipals han expressat la necessitat de modificar la legislació actual sobre el dret d'asil per enfortir i ampliar les garanties de les persones immigrants.