Almenys quatre santcugatencs ferits en les càrregues dels Mossos a la manifestació contra el pla Bolonya, segons l'AJSC

Càrrega dels Mossos aquest dimecres a Barcelona. Foto: ACN

Societat

Publicat el 19/mar/09 per Josep Gimeno / Mar Castro

Almenys quatre santcugatencs han patit lesions aquest dimecres en les càrregues dels Mossos d'Esquadra durant les protestes contra el Pla Bolonya, segons l'Assemblea de Joves de Sant Cugat (AJSC). L'entitat reclama la dimissió dels consellers Saura i Huguet, i insta ERC i ICV-EUiA de Sant Cugat a pronunciar-se sobre els enfrontaments entre estudiants i policia.

L'AJSC qualifica de 'brutal' i ' franquista' l'actuació dels Mossos d'Esquadra. Tot i això, l'entitat responsabilitza el govern tripartit i, més concretament, el conseller d'Interior, Joan Saura, i el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, dels fets d'aquest dimecres.

Una de les lesionades, la membre de l'AJSC Laia Casas, explica la seva versió dels fets a Cugat.cat.

Laia Casas

Vaig haver de sortir corrents per un carreró i allà em van pegar. Contemplem denunciar els Mossos d'Esquadra.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col·legi d'Advocats de Barcelona, SOS Racisme i l'associació Justícia i Pau, entre altres entitats, han criticat l'actuació dels Mossos d'Esquadra.

El president de Justícia i Pau, el santcugatenc Arcadi Oliveres, ha dit a Cugat.cat que l'actuació policial és més pròpia del franquisme que d'una democràcia.

Arcadi Oliveres

En general, les policies actuen de manera incontrolada i poc democràtica. Sembla que els Mossos hagin après accions més properes a l'època franquista.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els enfrontaments d'aquest dimecres entre Mossos i estudiants a Barcelona han acabat amb 81 ferits, set detinguts i 16 denunciats, segons el balanç policial. D'entre els 81 ferits, 46 són agents dels Mossos d'Esquadra. El detonant del conflicte va ser el desallotjament dels estudiants contraris al pla Bolonya que ocupaven el rectorat de la UB de l'edifici de la plaça Universitat.