Obert el procés de preinscripció escolar per les places de 3 a 16 anys

Més de 12.000 alumnes estan matriculats a escoles de la ciutat

Societat

Publicat el 23/mar/09 per Mar Castro

Aquest dilluns comença el procés de preinscripció escolar per a les etapes d'educació infantil de segon cicle, educació primària i educació ESO. El període perquè les famílies presentin les sol·licituds de preinscripció als centres educatius de la ciutat acabarà el 3 d'abril. Aquest curs, més de 12.000 alumnes van a centres públics i concertats de la ciutat.

El Departament d'Educació de la Generalitat incidirà molt en aquest curs en les mesures per evitar els casos de frau en la matriculació que es produeixen per part d'un percentatge molt minoritari de les famílies.

Fins ara, la falsedat en les dades aportades a l'hora de fer la matriculació comportava, segons la resolució de matriculació, que l'alumne perdia tots els drets de prioritat quan es constatava aquesta falsedat abans de començar el curs. A partir d'aquest any, la normativa recull que també perdrà els drets de prioritat encara que la constatació que les dades no són reals s'hagi fet un cop començades les classes. En aquest cas, l'alumne completarà el curs al centre on ha estat assignat, però perdrà la plaça pel curs següent i per tant haurà de participar en el següent procés de preinscripció.

El procés de matriculació per al curs 2009-2010 es caracteritza per la continuïtat respecte l'any anterior. No obstant, sí que s'han introduït algunes novetats de procediment.

El Departament d'Educació posa en marxa una prova pilot perquè els pares i alumnes puguin complimentar i enviar el document de preinscripció a través d'Internet. De tota manera, s'haurà de presentar la documentació, de forma presencial, al centre desitjat o a l'oficina de matriculació El termini per a complimentar la sol·licitud per via telemàtica acabarà un dia abans que el termini ordinari de preinscripció.