La secretària de 'Las Madres de la Plaza de Mayo' visita Sant Cugat

Societat

Publicat el 13/mar/03 per Sílvia

Un poble sense educació ni treball és un poble sotmès. Això opina Evel Petrini, secretària de' Las Madres de la Plaza de Mayo', que ahir va visitar Sant Cugat amb motiu de la campanya contra el patriarcat que ha engegat Maulets. Actualment, el col·lectiu argentí està ajudant els més desafavorits obrint les portes de la universitat que van crear fa 3 anys.

El fill d'Evel Petrini tenia 21 anys quan va ser detingut per l'exèrcit de l'Alianza Anticomunista Argentina per presumpta vinculació amb l'extrema-esquerra. Això va ser el 1976 i des de llavors, Petrini i la resta de Madres de la Plaza de Mayo es concentren cada dijous exigint la comdemna dels 'escamots de la mort'.

Després de 26 anys, Petrini considera que la pobresa i la falta de formació dels ciutadans van afavorir l'aixecament militar. Segons aquesta mare, un poble sense recursos està completament desprotegit envers el poder:

Evel Petrini

Volem que els joves tinguin dret a una bona educació, sobretot els més desfavorits


Per aquest motiu, l'associació va fundar fa 3 anys la Universitat Popular de las Madres de la Plaza de Mayo. A banda d'això, el col·lectiu dona ple suport al moviment piquetero, tal i com explica Petrini:

Evel Petrini

Són la gent que talla els carrers perquè no tenen feina i no volen demanar almoïna als polítics


Actualment, Las Madres de la Plaza de Mayo està integrat per 300 dones.