Cécile de Visscher: 'No hi ha prou informació sobre les pluridiscapacitats'

La xerrada ha comptat amb la presència de l'alcalde i els escriptors Màrius Serra, Elisabeth Pedrosa

Societat

Publicat el 16/abr/09 per Núria Juanico

La presidenta de la Fundació Nexe, Cécile de Visscher, lamenta la manca d'informació sobre les persones amb pluridiscapacitats. Ho ha dit De Visscher a Sant Cugat en la presentació del seu llibre 'Les girafes blaves existeixen, els infants amb pluridiscapacitats també', un conte adreçat als germans dels afectats.

La presidenta de la Fundació Nexe i escriptora del llibre, Cécile de Visscher, assegura que cada vegada els Ajuntaments fan més esforços per proporcionar més recursos a les famílies afectades. No obstant això, De Visscher ha posat èmfasi en la saturació dels centres especialitzats en aquest tipus de malalties.

De Visscher ha explicat que hi ha una manca d'informació a la ciutadania sobre les persones amb pluridiscapacitats.

Cécile de Visscher

No hi ha prou informació. Fins que no vius amb un nen d'aquestes característiques és molt difícil imaginar el què implica.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La xerrada ha comptat també amb la intervenció dels escriptors Màrius Serra i Elisabeth Pedrosa, que han publicat llibres sobre la mateixa temàtica. La novetat del llibre 'Les girafes blaves existeixen, els infants amb pluridiscapacitats també' és el fet que està destinat als germans dels discapacitats, de manera que la problemàtica es percep des del punt de vista d'un membre de la mateixa generació dels afectats.

Ho ha explicat l'escriptor Màrius Serra.

Màrius Serra

Té un tipus de lector que pot trobar-hi la forma de la seva sabata. És un llibre pensat a nivell de germans de discapacitats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Serra i Pedrosa han afirmat que calen més ajudes a les famílies afectades per tal que aquestes puguin dur una vida el més normal possible. També han posat èmfasi en la necessitat que la problemàtica sigui visible perquè la gent se'n preocupi, en prengui consciència i lluiti perquè s'aconsegueixi normalitzar la situació de les persones afectades. L'acte de presentació ha tingut lloc aquest dimecres a la tarda a la Casa de Cultura i ha comptat amb la presència de l'alcalde, Lluís Recoder.