El preu de l'habitatge ha fet que uns 600 equatorians marxessin de Sant Cugat

Bandera de l'Equador

Societat

Publicat el 23/abr/09 per Oriol Sumsi

Tots els col·lectius d'immigrants de Sant Cugat han viscut un creixement constant menys el dels equatorians, que després de superar els 1.600 membres fa cinc anys, van passar a ser uns 1.000 l'any passat. Segons l'associació d'immigrants Nous Horitzons, aquest descens es deu al preu de l'habitatge a Sant Cugat, superior al d'altres ciutats del Vallès Occidental.

Des de l'any 2000, que és quan la població d'origen estranger va començar a créixer de manera contínua a la ciutat, l'únic col·lectiu que ha baixat ha estat el dels equatorians.

Segons dades de l'Observatori de la Ciutadania i la Immigració, els equatorians van començar a arribar a Sant Cugat l'any 2000, i van arribar al seu màxim el 2004, quan van superar els 1.600. Des d'aleshores, però, el seu nombre ha baixat, arribant a 1.000 l'any 2008.

Segons ha explicat a Cugat.cat el president de l'associació Nous Horitzons, Marco Vargas, l'alt preu de l'habitatge a la ciutat ha estat clau en aquest canvi.

Marco Vargas

A Sant Cugat un pis valia entre 700 i 900 euros al mes, i la gent va començar a emigrar a Rubí.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'any passat, el nombre d'equatorians va tornar a pujar amb unes 100 persones. Segons, Vargas, això s'explica perquè alguns joves que s'havien comprat pisos a altres ciutats han tornat a casa de familiars que viuen a Sant Cugat.