Membres de la XASC critiquen la creació de la plataforma local contra la guerra

Societat

Publicat el 17/mar/03 per Esteve

Alguns membres de la Xarxa Alternativa Sant Cugat han criticat la creació de l'agrupació local de la plataforma Aturem la Guerra perquè consideren que s'ha ignorat la feina que la XASC ha dut a terme durant els últims anys. Tot i així, el portaveu de la XASC ha tret ferro a la tensió que ha marcat la constitució de la plataforma i ha subratllat que cal unir esforços contra l'ús de la violència.

Segons José Fernando Mota, coordinador de la XASC, divendres es van viure moments de tensió perquè semblava que no es reconeixia la feina que aquesta entitat ha fet contra la guerra. Mota creu que ara cal superar els entrebancs i no entrar en "batalletes locals":

José Fernando Mota

Quanta més gent hi hagi a Sant Cugat en contra de la guerra millor


Mota ha mostrat el seu desig que, davant l'horitzó bèl·lic que es preveu pels pròxims mesos, la plataforma segueixi unida i els partits que s'hi han integrat no canviïn de postura després de les eleccions. Sobre la cimera de les Açores, Mota ha criticat la unilateralitat amb què actuen els Estats Units, Espanya i Gran Bretanya:

José Fernando Mota

Tres es constitueixen com els bons del món i decideixen quan s'ataca a qui s'ataca


L'Assemblea de la plataforma d'aquesta tarda ha de confirmar l'adhesió al manifest de Barcelona i ha d'escollir el seu portaveu.