El Fons Social Sant Cugat-Valldoreix ha concedit en cinc anys préstecs per valor de 360.000 euros

Societat

Publicat el 19/mar/03 per Sílvia

El Fons Social Sant Cugat-Valldoreix ha concedit préstecs per un valor total de 360.000 euros des que es va posar en funcionament, ara fa cinc anys. Les ajudes econòmiques que dóna el Fons Social han beneficiat més de 300 immigrants que viuen a la ciutat. Actualment, només un 10% dels receptors no han tornat els diners.

Quan es compleix el cinquè aniversari del Fons Social Sant-Cugat Valldoreix, la seva responsable, Maria Antònia Gili ha fet balanç de la feina realitzada fins ara en benefici dels immigrants que resideixen a Sant Cugat. L'entitat valldoreixenca va néixer el 1998 amb la voluntat d'ajudar econòmicament els immigrants i, a dia d'avui, ja són 300 els que han rebut algun préstec.

Els beneficiaris del Fons Social procedeixen majoritàriament de l'Amèrica Llatina. Equatorians, xilens i argentins es dirigeixen regularment a la Casa de Cultura sol·licitant ajudes que els permetin establir-se al municipi d'un forma digne. La presidenta de l'entitat, Maria Antònia Gili, ha comentat que la celeritat de les devolucions permet ajudar a més gent:

Maria Antònia Gili

Els diners es retornen tres vegades l'any, per tant, d'aquesta manera podem ajudar a un major nombre de persones


Els immigrants que vulguin obtenir ajuda del Fons Social han d'adreçar-se a la Casa de Cultura i portar la fulla d'empadronament, una fotocopia del passaport i justificants dels seus deutes. Maria Antònia Gili ha comentat que l'entitat ha d'afrontar el deute que han generat les persones que no han tornat els diners:

Maria Antònia Gili

Tenim gent que no ens paga, però només és un 10%


Fa tres anys, el Fons Social va adherir-se a Acció Solidària contra l'Atur perquè les persones que fan donatius puguin desgravar-los en la declaració de la renda. Els interessats en realitzar alguna aportació econòmica poden fer-ho a través dels comptes bancaris de que disposa el Fons Social.

Recordem que la presidenta dels Fons Social, Maria Antònia Gili, ha estat recentment guardonada amb el premi Santcugatenc de l'Any en la categoria de Solidaritat i Civisme.