Santcugatencs residents a Mèxic expliquen la seva experiència després de l'esclat de la grip nova

La grip nova ha fet habitual la imatge de gent amb mascaretes

Societat

Publicat el 5/mai/09 per Josep Gimeno

Una parella santcugatenca resident a Mèxic adverteix que el govern del país ha exagerat les conseqüències de l'esclat de la grip nova. Aquests santcugatencs relativitzen l'impacte del mig miler d'infectats en una capital de 20 milions d'habitants i asseguren que fora d'aquesta ciutat gairebé no es prenen mesures contra el contagi de la malaltia.

Cristina Solé i Raül Caballero van anar a viure a la capital de Mèxic per motius laborals pocs dies abans de l'aparició de la malaltia. Des d'aleshores, han hagut d'adaptar el seu dia a dia a les mesures contra la propagació de la grip nova adoptades pel govern mexicà. Per això, no poden treballar fora de casa ni poden anar a establiments públics de Mèxic DF.

Caballero assegura, però, que no prenen més mesures contra el contagi de la grip nova. Segons ell, l'executiu mexicà ha exagerat els efectes de la malaltia amb la complicitat inicial dels mitjans de comunicació.

Raül Caballero

El govern ha exagerat els efectes de la malaltia. La premsa es pregunta si eren necessàries totes les mesures que s'han aplicat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Aquests dies que no poden treballar, Solé i Caballero gaudeixen d'unes vacances a Cancún. En aquesta zona i fora de la capital, no es pren gairebé cap mesura contra la transmissió de la grip nova. Ho explica Caballero.

Raül Caballero

Més enllà de Mèxic DF, no s'hi prenen tantes mesures i s'hi fa vida normal.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





La parella santcugatenca descarta el retorn a la nostra ciutat i augura que Mèxic tornarà a la normalitat d'aquí a pocs dies.