La crisi multiplica l'activitat de Càritas, que en dos anys gairebé ha doblat el seu pressupost

La crisi econòmica ha suposat un revulsiu per Càritas

Societat

Publicat el 7/mai/09 per Oriol Sumsi

La crisi econòmica ha suposat un revulsiu per Càritas, que ha vist com es multipliquen tant les persones necessitades com la solidaritat entre els santcugatencs. Així, l'increment de gairebé el 15% de les peticions d'ajuda s'ha vist compensat amb un augment de més del 50% dels donatius en efectiu. En total, durant el 2008 més de 1.800 persones es van beneficiar d'algun dels serveis de Càritas.

El pressupost de Càritas, que puja a més de mig milió d'euros, gairebé duplica el de fa dos anys. Això ha estat possible, en part, gràcies a l'augment d'un 56% de les donacions fetes per particulars, que van representar més de 78.000 euros.

La gran majoria de les persones ateses continuen sent immigrants, però destaca l'augment de les persones necessitades nascudes a Sant Cugat, que ja suposen gairebé un 20%. Pel que fa a les accions concretes, destaca l'augment de les persones que necessiten aliments, unes 1.600, entre les quals l'any passat se'n van repartir més de 120 tones.

El rector de la parròquia, Blai Blanquer, considera que els santcugatencs encara no són prou conscients de les conseqüències de la crisi a la nostra ciutat.

Blai Blanquer

No es pot maquillar la profunditat de la crisi. A Sant Cugat la pobresa té 1.600 rostres.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La treballadora social de Càritas Sant Cugat, Amèlia de Juan, ha afegit que el pitjor de la crisi està per arribar.

Amèlia de Juan

El repte el tindrem aquest 2009. Veiem cada dia més persones afectades per la crisi. Hi ha un gran patiment humà.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les principals fonts d'ingressos de Càritas Sant Cugat vénen de Càritas diocesana de Barcelona, seguida dels donatius de particulars i dels diners provinents del conveni signat amb l'Ajuntament. En aquest aspecte, des de Càritas Sant Cugat alerten que només el 18% del seu pressupost prové de la ciutat.