Més de 800 persones encenen espelmes per la pau a la plaça de Barcelona

El minut de silenci i l'encesa d'espelmes ha anat acompanyada per una actuació musical

Societat

Publicat el 27/mar/03 per Esteve

Unes 800 persones han seguit la concentració popular que s'ha fet a la plaça de Barcelona. Durant l'acte s'han encès més de 120 espelmes al centre de la plaça, s'ha fet un minut de silenci i s'han llegit poemes a favor de la pau. A les 10 de la nit, molts santcugatencs han secundat la cassolada des dels carrers, finestres i balcons. La plataforma Aturem la Guerra ha anunciat que la consulta popular contra la guerra es farà a Sant Cugat del 3 al 7 d'abril.

Els detalls d'aquesta consulta, especialment pel que fa a la inclusió d'una quarta pregunta sobre la dimissió de la presidenta del PP de Sant Cugat, s'hauran de concretar a la reunió que la plataforma Aturem la Guerra farà dilluns vinent. Un dels portaveus de la plataforma, Ramon Pros, explica que la consulta vol implicar tots els ciutadans:

Ramon Pros

La consulta popular hem pensat fer-la en llocs de molta concurrència pública i a les entitats locals


Durant l'acte s'han interpretat peces musicals i s'han llegit poemes d'autors ben diversos. Molts santcugatencs han encès espelmes i, només a l'entorn de l'improvisat escenari, s'ha fet un cercle amb més de 120 espelmes. Escoltem el moment en què s'ha llegit un dels poemes de Bertol Brech:

Lectura de poema

La guerra que vindrà no és la primera perquè abans hi hagut d'altres


La plataforma Aturem la Guerra també ha convidat els santcugatencs a boicotejar els interessos nord-americans, no comprant productes d'aquest país. Els manifestants han acabat l'acte cantant la "Cançó sense nom" de Lluís Llach.