Sant Cugat dóna la benvinguda un any més als nens sahrauís

Societat

Publicat el 14/jul/09 per Anna Berenguer

Sant Cugat ha donat aquest dilluns la benvinguda als 15 nens sahrauís que passen l'estiu amb famílies de la ciutat. La iniciativa estreny per dotzena vegada els llaços amb el poble sahrauí i mostra el suport de Sant Cugat amb la seva causa.

L'alcalde, Lluís Recoder, s'ha mostrat satisfet que Sant Cugat participi un any més a la iniciativa 'Vacances en Pau', organitzada per l'associació Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) i que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament. Durant la recepció celebrada aquest dilluns a l'Ajuntament, Recoder ha remarcat el vincle que uneix Sant Cugat amb el Sàhara.

Lluís Recoder

És un cúmul d'experiències que els hi va molt bé. A més, es crea un vincle molt important entre les famílies i els nens, entre Sant Cugat i el poble Sahrauí.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






Per la seva banda, la presidenta d'SCAPS, Neus Bosch, ha explicat la importància d'aquesta experiència pels nens sahrauís.

Neus Bosch

És el poder compartir i poder conèixer una altra realitat. Que puguin jugar amb nens de la seva edat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





El representant del Front Polisari a Catalunya, Oualad Moussa, ha destacat el vincle que estableixen els nens amb les famílies d'acollida.


Oualad Moussa

Arran d'aquesta unió neix una nova amistat que amb el temps es converteix en solidaritat política.

Your browser doesn’t support HTML5 audio










Aquest any s'han incrementat les peticions de famílies santcugatenques per rebre nens sahrauís i, també ha augmentat el nombre de nens acollits. Enguany la nostra ciutat acull 15 nens i nenes, dels 600 que han viatjat a Catalunya.