Tabasa aguanta la crisi i registra una baixada del 0,76% del trànsit dels Túnels de Vallvidrera

Tabasa gestiona els Túnels de Vallvidrera

Societat

Publicat el 12/ago/09 per Redacció / Agències

La intensitat mitjana diària dels Túnels de Vallvidrera al 2008 ha estat de 35.426 vehicles, segons ha registrat Tabasa, l'empresa encarregada d'explotar la via i que compta amb participació de l'Ajuntament. Aquesta xifra representa un descens del 0,76% respecte l'any anterior. Tot i resistir la crisi, Tabasa no registrava un descens de tràfic des del 2004, quan la caiguda es va produir per les obres en els accessos de l'AP-7.

Els túnels han obtingut uns ingressos pels peatges de gairebé 37 milions d'euros, davant els 36 de l'any anterior. Els guanys dels Túnels de Vallvidrera, que enllacen la nostra ciutat amb Barcelona, han sumat 15,17 milions, amb una rendibilitat sobre vendes del 41%. La compensació del Govern a Tabasa pels descomptes en les tarifes ha estat de 4,22 milions.

La concessionaria Tabasa està controlada en un 90,88% per la Generalitat, en un 3,49% pel Consell Comarcal del Barcelonès, Barcelona de Serveis Municipals en té un 2,82%, la Diputació de Barcelona un 2,29% i l'Ajuntament de Sant Cugat un 0,52%.

Els Túnels de Vallvidrera han multiplicat per dos el tràfic des del 1991, quan es van obrir, i Tabasa assegura que continuen els 'símptomes de saturació' de la via, malgrat el descens del número de vehicles. Tabasa ha començat els estudis per desdoblar els túnels i està treballant en la implantació d'un sistema de peatge que afavoreixi als vehicles d'alta ocupació (VAO).