Sant Cugat assoleix màximes de 35 graus en el pic més alt de l'onada de calor

Societat

Publicat el 19/ago/09 per Miquel Herrada

Els termòmetres van superar ahir els 35 graus de temperatura en les hores centrals de la jornada, en el pic més alt de l'onada de calor que pateix Sant Cugat i el conjunt de Catalunya des del cap de setmana. La previsió al Vallès Occidental parla d'un manteniment de la calor intensa fins demà i d'un lleuger descens de les temperatures màximes a partir d'aleshores.

Nits difícils de passar per la xafogor, dies asfixiants per la duresa del sol i la calor extrema. Així és la vida a Sant Cugat des del passat cap de setmana a causa de l'onada de calor que viu el conjunt de Catalunya i que, segons les previsions, es mantindrà almenys fins dijous a la nostra ciutat. A partir d'aleshores, el Servei Meteorològic de Catalunya pronostica unes temperatures màximes al voltant dels 31 o 32 graus, encara elevades però lluny dels 35 que s'han assolit aquest dimarts. Les mínimes es mantindran al voltant dels 22 o 23 graus, per la qual cosa encara es farà difícil dormir per a aquells que no tinguin sistemes de climatització a casa seva.

El departament de Salut manté activada l'alerta per onada de calor i recomana extremar la precaució als col·lectius de risc, com la gent gran, els infants i els malalts crònics. Els principals consells són hidratar-se de forma constant amb aigua o sucs naturals, evitar sortir al carrer en les hores centrals del dia i protegir-se dels raigs del sol.